PÜHVLI MOZZARELLA RETSEPT

Updated: Apr 29

Itaallased peavad ainuõigeks mozzarella´ks Campania maakonnas vesipühvli piimast valmistatud mozzarella di bufala´t, millel on ka piirkondliku toote märgistus. Mozzarella´t tehakse mujalgi Itaalias ning pühvlipiima kõrval ka lehmapiimast, kuid kohalikud ütlevad, et see ei küündi samale tasemele, kuna Vesuuvi lähedal kasvav rohi ja ürdid annavad vesipühvlite piimale erilise maitse.

KUIDAS TEHA?

Rösttomati-mozzarella-salat

peotäis rukolat sisaldavat salatisegu, 1 pk pühvli-mozzarella´t, 10 kirsstomatit, 4 sl oliiviõli, soola, pipart, kuivatatud punet, 1 tl punaveiniäädikat, 5 basiilikulehte, 1 viil küüslauku

Alusta röstitud tomatitest- poolita kirsstomatid, aseta väikesesse küpsetuspaberiga vormi või plaadile, maitsesta lõikepool soola, pipra, pune ja 1 sl oliiviõliga. Rösti eelkuumutatud 220-kraadises ahjus 25 minutit. Tõsta välja ja lase jahtuda. Tõsta vaagnale roheline salat, aseta sinna tomatipoolikud ja näppude vahel tükkideks rebitud mozzarella. Tõsta uhmrisse küüslauguküüs ja basiilik, maitsesta soola-pipraga ning hõõru pastaks. Lisa veiniäädikas ja 3 sl õli ning töötle kastmeks. Nirista kaste salatile.


BUON APPETITO!

Italian Taste in Estonia


E-POOD

34 views