AMALFI LIMONCELLO RETSEPT

Updated: Apr 29

VAJA LÄHEB

10 tk Sidrun 1 l Valge viin 1 kg Suhkur 1 l Vesi

KUIDAS TEHA?

1. Pese sidrunid korralikult harja ja kuuma veega puhtaks, võimalusel tee jooki orgaaniliselt kasvatatud sidrunitest.

2. Riivi ära sidrunikoore kollane osa. Hoidu valge osa riivimisest!

3. Pane riivitud sidrunikoor koos viinaga suurde purki või pudelisse. Sule korralikult ja aseta vähemalt neljaks nädalaks pimedasse ruumi, näiteks kappi või sahvrisse. Selle aja jooksul võid aeg-ajalt anumat loksutada. Alkohol imab riivitud koortest endasse nii värvi, maitse kui ka lõhna.

4. Nelja nädala pärast valmista siirup. Kui oled klassikalise retsepti austaja, tee siirup ainult veest ja suhkrust. Kes ei taha sidrunimahla raisku lasta, võib aga sellegi siirupi hulka keeta – selleks lõika sidrunid pooleks ja suru tsitrusepressi kasutades mahl välja. Pane potti vesi ja suhkur (soovi korral ka sidrunimahl) ning lase pliidil keema. Kui siirup on mõne minuti pärast paksenenud, eemalda see tulelt ja lase jahtuda.

5. Nüüd on aeg viina-sidrunikooreleotis ja siirup kokku valada. Sule vedelikuga anum ja lase veel ööpäev seista.

6. Valmista ette pudelid, kuhu saadud koguse limoncello’t valad. Kurna sidrunikoori sisaldav jook läbi tiheda sõela või marli ja vala pudelitesse. Jook ei ole siiski veel valmis – pane see vähemalt kuuks ajaks kas toatemperatuurile või külmikusse seisma. Serveeri külmalt. Säilib korgiga suletuna kuni kaks aastat.


SALANIPP: Kauni kollase värvi saamiseks, lisage joogile mõned kuivatatud eksootilise safrani krookuse õjed.




CIN CIN! SALUTE!

Italian Taste in Estonia


E-POOD

154 views
Arhiiv