ARBUUSIMAHL
Updated: Jul 29, 2023
Meie pestitsiitide vabalt kasvanud arbuusi mahl on võrratu just suvise soojaga, kui väga palju toitu ei tahagi. Mahl on mõnusalt kosutav, annab parasjagu energiat ja ei kurna raske seedimisprotsessiga. Kui soovid mahlale veelgi värskemat mekki võid lisada sutsukese piparmünti ja sidrunimahla.
Blenderis või mikseriga vilja tükke purustades tasub kiudainerikkad seemned kindlasti sisse jätta, sest need:
• Korrastavad seedimist ja aitavad leevendada kõhukinnisust.
• Väljutavad kehast liigse vee – eriti oluline just neile, kel soojaga kipuvad jalad paiste minema.
• Annavad kehale põletikega hakkama saamiseks vajalikke oomega 3 ja 6 rasvhappeid
• Sisaldavad magneesiumi ja tsinki
• Puhastavad organismi toksiinidest
ARBUUSI SEEMNETEST TEE
Siiri Kirikal on jaganud ka arbuusi seemnetest tehtud tee retsepti ja hüvesid. See on iidne ravimeetod neerudesse kogunenud jääkainete ja toksiinide eemaldamiseks, seemned takistavad samas ka neerukivide teket.
Tee jaoks on vaja:
4 sl arbuusi seemneid
1 l vett
2-3 dl arbuusi viljaliha tee magustamiseks
Purusta saumikeseriga seemned pulbriks, sega keevass evette ja lase 30 minutit vaikselt saadud segul potis haududa. Tõsta pott tulelt ja lase tunnike jahtuda. Vala jook läbi sõela kannu ja lisa soovi korral kas veidi mett või püreestatud arbuusi viljaliha.
CIN CIN!
Italian Taste in Estonia
Comments