VEGAN - CAPONATA RETSEPT

Updated: Apr 28

Lihtne, tervislik, maitsev roog, mis sobib väga suurepäraselt lihakõrvaseks. Praegu on ideaalne Caponata hooaeg, kuna kõik koostisained on saadaval maksimaalses küpsusastmes ja tulemus on parim, mis siin laiuskraadil õnnestub saavutada.

VAJA LÄHEB

ca 0,5 dl oliiviõli 1 sellerivars 1 keskmine sibul 1 paraja suurusega porrulaug 3-4 kooritud värsket tomatit 1 baklažaan 1 tl kuivatatud oreganot ehk punet

basiilik korralik sorts punase veini äädikat

4 tl suhkrut 2 spl kurnatud kappareid

2 spl seedriseemned soovi korral peotäis rohelisi oliive soola-pipart maitse järgi hakitud värsket peterselli ja basiilikut.

KUIDAS TEHA?

Haki sellerivars, sibul, paprika, tükelda porru. Kui kasutad värskeid tomateid, siis kalla tomatitele kuum vesi, tõsta tomatid veest välja ning kalla üle külma veega. Eemalda tomatitelt koor ning haki tomatid. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, tõsta sinna seller, lase haududa, lisa porru ning hauta paar minutit. Pane sibul porru ja sellerile lisaks, hauta, siis lisa baklažaan ja värsked tomatid tükkeldatuna kuubikudeks. Vajadusel lisa tiba vett. Puista juurde oregano.

Lase podiseda madalal kuumusel vähemalt 20 minutit, kuni kõik koostisained on pehmed. Lisa äädikas, suhkur, sool, kapparid, seedriseemned, sool ja pipar. Kui soovid oliividega varianti, siis lisa ka oliivid. Tuuni toidu maitse endale parajaks. Serveerimisel lisa juurde veel hakitud basiilik. Söö kas soojalt, toasoojalt või ka külmkapist võetuna. Maitseb häst igal hetkel ja igas olukorras.



BUON APPETITO!

Italian Taste in Estonia


E-POOD

122 views
Arhiiv