TOMATISUPP RETSEPT

Updated: Apr 28

VAJA LÄHEB

Suuremat potti

1kg värskeid tomateid, röstitud eelnevalt ahjus, 180-200 kraadi juures ca 20-30 minutit)

2-3 sellerivart

4-5 keskmist porgandit

3 keskmist sibulat

1/2 värsket tšillikauna (võib lisada ka vähem)

4-5 küüslauguküünt

maitse järgi mett või muud meelepärast magustajat (maitsete tasakaalustamiseks)

3-4 loorberilehte

basiilikut (värsket või kuivatatud)

soola, pipart vett nii palju, et kogu poti sisu oleks kenasti kaetud


KUIDAS TEHA?

Koori ja tükelda sibul, porgand, küüslauk ning seller ja pruunista kergelt poti põhjas (soovi korral võid lisada ka tilgakese oliiviõli). Seejärel lisa juurde tomatid (kui kasutad konserveeritud tomateid, siis ka õrnalt potis purustada), küpseta paar minutit ja vala potti ka vesi. Lase segul keema tõusta ning seejärel keskmisel kuni madalal kuumusel kaane all vaikselt podiseda (ligikaudu 40-50 minutit). Kui porgand ja seller on pehmed, siis püreesta ja maitsesta. Supi püreestamiseks võib kasutada nii saumiksrit, blenderit kui ka köögikombaini – mis endal parasjagu kodus olemas on või mugavam tundub. Kui eelistad siidist tekstuuri, võib soovi supi kurnata ka läbi sõela.


BUON APPETITO!

Italian Taste in Estonia


E-POOD

33 views
Arhiiv